de.pe.stradă

City Grill | 17/06/2010

Lucrez deasupra unui City Grill. Am comandat de la City Grill, în draci, până când m-au supărat. Fără mai multe explicaţii, postez mail-ul pe care l-am trimis managerului pe customer service de la City Grill:

Bună ziua,

Nu vă scriu ca să mă plâng de ce anume  nu îmi place în general la City, deşi sunt destule, ci ca să vă povestesc de ce nu am să mai comand în viaţa mea de la un restaurant City Grill.

În ciuda faptului că în meniul City Grill nu există decât 3 mâncăruri de post (Veggie Sandviş, supele cremă şi o salată), nici pe acelea nu sunt în stare angajaţii dumneavoastră să le facă ca lumea.
În repetate rânduri am primit sandvişul cald la suprafaţă şi îngheţat în interior, sau sfărâmicios, etc. Supa mi s-a mai dat şi fără crutoane… În fine, problema mea, că nu m-am învăţat minte cu comandatu’, să desfac pungile şi să mă uit la ce mi se dă înainte să plătesc.
Oricum, eu sunt vegetariană de 12 ani de zile; pentru mine este o convingere foarte puternică. Mă rog, nici asta nu ar trebui să conteze, ar trebui să conteze faptul că eu când comand ceva, mă aştept să mănânc ce am comandat, nu ce vrea personalul City Grill. Sunt conştientă că mai există greşeli care se pot face, dar domeniul alimentaţiei publice nu este un domeniu unde aceste greşeli îşi au locul. De pildă, aş putea fi alergică la un alt ingredient, iar dacă acesta este scăpat din greşeală în mâncarea mea, aş putea sa mor. Asta, ca să ştiţi, că aveţi restaurant!
Aşa, astăzi de dimineaţă, ca în ultimele aproximativ 510 dimineţi de când lucrez în Oracle Tower, mi-am comandat un Sandviş Veggie. De obicei îmi mai comand şi la prânz supă tot de la City, dar nu aşa de des ca sandvişul de la micul dejun. Asta înseamnă că de-a lungul a 2 ani de zile, am adus restaurantului City Grill un venit de 4700 de lei (aproximativ, poate chiar mai mult). Nu e o avere, dar este o sumă importantă pentru mâncare. Revenind, astăzi dimineaţă mi-am comandat un Sandviş Veggie. Nu am considerat necesar să-l desfac la bar şi să mă uit la el ce conţine, credeam că Veggie înseamnă Veggie. Am ajuns la birou cu el, am luat o muşcătură şi am simţit ceva dubios. L-am desfăcut, şi avea carne, caşcaval, etc. Carne! Eu nu am mai mâncat carne în ultimii 12 ani de zile. M-a apucat plânsul. Pentru mine este extrem de important şi de serios!
M-am dus jos cu respectivul sandviş şi l-am întrebat pe domnul de la casă ce am comandat eu. Mi-a zis că Veggie. I-am arătat sandvişul. I-am zis că vreau altul. Abţinându-se să nu zâmbească, mi-a zis că işi cere scuze şi că îmi face altul. Eu înţeleg că lui nu se presupune să-i pese dacă îmi încalcă mie convingerile, dar nici mie nu se presupune să-mi pese dacă i se taie din salariu. Scuzele zise formal fără niciun pic de convingere nu mă interesează şi nu mă ajută cu nimic. Repet, dacă eram alergică, muream, uite aşa!
I-am spus şi dumnealui tot ce vă zic dumneavoastră. Poate dumnealui nu e singurul vinovat, eu ştiu, poate şi bucătăreasa, poate şi picoliţa care mi l-a adus la masă, l-o fi încurcat… Nu ştiu, şi nu mă interesează. Acum, i-am promis dumnealui că nu voi mai cumpăra nimic de la City.
Ce vreau? Fiindcă trebuie să vreau ceva, nu, dacă sandvişul la schimb nu m-a mulţumit suficient! Vreau scuze, oficiale. Vreau mâncare vegană în meniu. Vreau să mă lase să fumez acolo şi dacă nu cumpăr ceva. Evident, lucrurile astea nu au cum să se întâmple, fiindcă trăim în România. România, o ţară unde nu ţi se pot respecta nenorocitele de convingeri! DE-AIA PLEACĂ LUMEA DIN ROMÂNIA, DIN CAUZA IGNORANŢILOR CA ĂŞTIA!
Atât am avut să vă spun, veţi acţiona cum credeţi de cuviinţă, daca veţi acţiona cumva.

Vă mulţumesc,

După acest mail, a se nota, foarte important şi drăguţ pentru City Grill, doamna responsabilă-cu-mailu’-generic (adică manageriţa asta), a venit la mine la muncă, mi-a prezentat scuze oficiale, m-a întrebat ce vreau să văd în meniu şi mi-a prezentat un voucher (pe care-l dau la concurs) de 50 de lei la Caru’ cu Bere (birt deţinut de acelaşi grup de companii ca şi City Grill). Deci ceva, ceva customer service, ştiu ei, DAR atâta timp cât tu te duci cu lacrimi în ochi (again, a se citi pagina despre concurs, nu contează motivaţiile nimănui pentru nimic, contează drepturile clientului de a fi tratat într-un anume fel), iar pe angajaţi abia de nu îi bufneşte râsul… iarăşi, văd aici o problemă.

Nu am mai comandat la City, iar când, la întâlnire, doamna-cu-mailul m-a întrebat de cât timp sunt vegană (deşi am scris în mail), i-am răspuns tristo-ironic „de ieri”.

Reclame

2 comentarii »

  1. eu unu daca eram vegan,imi faceam mancare deacasa…si cre ca iesea mai buna, nu dealtceva dar is maistru…:)

    Comentariu de Aus Rotten — 17/06/2010 @ 4:18 PM

    • lasa ca iesea mai buna, dar e si MULT mai ieftin sa-ti faci de acasa. din nefericire, eu nu-s maistru, si nici nu am timp de d-astea. i would, though, hire you as my private chef! :D

      Comentariu de paginadestanga — 18/06/2010 @ 8:16 AM


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

About author

Sunt un mic fanzin pe Scribd (www.scribd.com/paginadestanga).

Caută

Navigare

Categorii:

Links:

Archives:

Feeds

%d blogeri au apreciat asta: